28 Aralık 2007 Cuma

Fred gider Delgado gelir (çakması değil sahici)



Madem Fransa'dan başladık ordan devam edelim, takımda huzursuzluk yaratan Fred'i 20 milyon euro'ya yaklaşan bir paraya PSG'ye göndermeyi planlayan Aulas, her zaman ki gibi ayağını yere sağlam basıyor. Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en karlı transferlerine (kazık) imza atan bir başkandan başka bir şey beklenmez zaten. Neyse sadede gelelim, Fred'in yerine Arjantinli Cesar Delgado'yu alacakmış OL.
Meksika'nın güzide ekiplerinden Cruz Azul'da 4 yıldır ter döken hem kanat hem forvet oynayabilen 26 yaşındaki Arjantinli, yıllardır Avrupa takımlarının takibinde. Aslında benim çok daha önce gelmesini beklediğim yeteneklerden biriydi. FM oynayanların da has adamlarından biridir. Nispeten ucuz ve çok istikrarlı. Rosario Central'dan yetişme.
Özellikle 2004 Atina Olimpiyatları'nda şampiyon olan Arjantin takımında döktüren 1.75'Lik golcü, Tevez'li, Saviola'lı, Figueroa'lı, D'Alessandro'lu, Mascherano'lu takımda ilk 11 çıkıyordu. 2006 Dünya Kupası kadrosuna seçilemedi ne yazık ki. El Chelito'nun maliyetinin 6-10 milyon euro arası olacağı söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda adı Olympiakos, Espanyol, Benfica vb. ile geçen golcü için Remi Garde değerlendirme raporunu Perrin'e sunacak ve son karar verilecek. Tabii son kararı Aulas verecek. Özellikle Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olan Kader Keita'nın yokluğunu da aratmayacak kanat yeteneklerine de sahip.

Hiç yorum yok: