2 Haziran 2008 Pazartesi

Bafetimbi Gomis


Yıllar önce bir U17 maçında izlemiştim onu, fiziğiyle dikkat çekiyordu... Senegal asıllı Gomis, bizim basının yine fütursuzca Türkiye'ye transfer ettiği önemli yeteneklerden biri... Trezeguet yetmedi bir de Djibril Cisse'yi kesti Maviler'den, Euro 2008 öncesinde. " Djibril için çok üzüldüm, onu düşünerek, onun için maçları kazanacağız" diyecek kadar da hisli bir futbolcu. 1.84 metre boyu ve bazı fotolarıyla "Predator"ı hatırlatsa da, çok sempatik bir oyuncu. Bir o kadar da atletik..

Hazırlık maçında, Ekvador'a attığı goller muazzamdı. St. Etienne onu çok fazla tutamaz gibi gözüküyor. Özellikle de Domenech ona Euro 2008'de de böyle oynatmaya devam ederse.. Henüz 23 yaşında ve Newcastle alacak deniyor, ama topa bu şekilde vurmaktan bıkmazsa, oraya uğramadan aktarmasız uçuşla, dört büyüklerden birine gidebilir (yanlış anlaşılmasın İngiltere'den bahsediyorum...).

ps: Bu arada isminin sonundaki "s" harfi normalde Fransızca'da telaffuz edilmez ancak, kendisi Senegal asıllı olduğundan dolayı, Senegal wolof dilinde okunması gerektiğinden "s" okunuyor..

Hiç yorum yok: