13 Kasım 2008 Perşembe

Körfezim Bak İşte!



Sarı-lacivert renklere olan sevdamı 7’den 70’e herkes bilir. Bunun yanında Dünya’da sıkı sıkıya takip ettiğim takımlar vardır. Hatta olayı o kadar ileri götürdüm ki, tuttuğum takımların lisanlı ürünlerini yurt dışından getiriyorum (hala istenilen europe gezisini yapmadık!).

Kocaeli’nin kalbimdeki yeri çok farklıdır. Akrabalarım orada yaşarlar. Gel zaman git zaman derken son iki yıldır Körfez sevgisi oluştu bizde. Bank Asya’da mucizeyi gerçekleştirdikleri an İstanbul’dan o keyfe ortak olmuştum.
Süper Lig, Körfez için pekte parlak geçmiyor. Başkan, taraftar ve futbolcu arasındaki sorunların yanında da parasal sıkıntılarda cabası…

Geçtiğimiz hafta İnönü semalarına konuk oldu Körfez. Sonuç malum 2-5…
Maç öncesi bizim kuzenlerle paslaştım, maça gelip gelmeyeceklerini sordum. Körfez’in peşinden Antalya’ya giden kardeşlerim 45 dakikalık yolu gelmek istemediler. Artık eski havanın olmadığını sorunların ve problemlerin olduğunu dile getirdiler.
Cuma günü çatmıştı, bilet her daim temin edilebilirdi ama nakit sıkıntısı da maça gitmemek adına güzel bir sebepti aslında. İşten beni eve götürecek olan otobüse bindim. Yanıma 50 yaşlarında bir kadın oturdu. İnönü Stadyumu’nun orda evladım kimin maçı var diyerek kulağıma fısıldadı. Ben de Beşiktaş-Kocaeli dedim. Beşiktaş 5 atar dedi!

Hangi takımlısın diye soru yöneltti. Ben de Kocaelisporluyum dedim  Kadın bir anda şok oldu. Aklından manyak mısın, koskoca takımlar varken ne işin var gibilerinden bana baka kaldı. Neyse isminin Aynur olduğunu öğrendiğim hanım teyzemizle (teyze dediğimi duysa kulaklarımı çeker) yol boyunca güzel sohbetimiz oldu. Durağa geldiğimizde bana akşam ki maç için şans diledi. Maçı izledi mi bilmiyorum ama otobüsten inince şu tezahüratı mırıldanmaya başladım…

Körfezim bak işte hodri meydan her zamanki yerinde, yürekte kalplerde bu alemde kral biziz bak işte…

Merzitur

5 yorum:

Crespo dedi ki...

Ben de seninle aynı durumdayım. Fenerbahçe sevdalısı ama kalbinde Kocaelispor'un yeri ayrı. Biri babadan (Fenerbahçe) biri de amcadan miras. İnönü stadında ben de yerimi aldım. Bizim şansımız iç saha maçlarına da gidebilecek uzaklıkta olmamız. Mütemadiyen yanlız bırakmıyorum Kocaelispor'u.
Kocaeli'li kardeşler buna karşı, Hem büyük bir takım hem Kocaelispor olmaz diyorlar. Ben onlar için değil kendim için destekliyorum bu takımı. Karşı olduğum bir görüş. Benim de dilimde şu beste vardı;

Gece gündüz , karda kışta
Renkler için düştük yola.
Mesafeler ne farkeder,
Can dayanır mı bu aşka?
Hodri Meydan hep yanında,
Layık olun bu sevdaya.
Nasip olmaz her bir kula,
Kutsaldır çünkü o forma!

demivole dedi ki...

Bu konuda kendimi yanlız hissediyordum. Kim bilir bir sonraki istanbul deplasmanında bu besteyi beraber söyleriz...

merzitur

Crespo dedi ki...

Umarım. Hotmail'deki geçici bir sorundan dolayı mail atamadım, sublime_finish@hotmail.com mail adresim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,sizden bir ricam olacak lucarelli için yazılmış bir kitap var tenetevi il miliardo ''milyonunuz sizde kalsın''(menajeri tarafından yazılmış acaba türkçeye çevrilmiş bir kitap mıdır hiç dikkatinizi çekti mi bu kitabı bulmak çok önemli ama ben nette o kadar araştırmama rağmen bir sonuç elde edemedim şimdiden teşekkürler..

Emre Bozkurt dedi ki...

Ya gebzede otururum ama kocaelini bu kötü gidişi yüzünden maçlara gitmiyom..Lütfen şu takıma sihirli değnek değsin :D