20 Şubat 2008 Çarşamba

Uleb Cup Notları

Dün gece ULEB Kupası 2.Tur maçları tamamlandı. Telekom'la Beşiktaş mağlup olurken, Galatasaray berabere kaldı.

Telekom zorlu Unics Kazan deplasmanında karşılaşmayı açık farkla 91-65 kaybetti. Türk Telekom'da ki düşüş sürüyor. Hafta sonu Banvit'ten tam 125 sayı yemişlerdi. Türkiye Kupası finalinin ardından oynadığı iki maçta Telekom toplam 216 sayı (maç başına 108 sayıya denk gelir) yedi. İki takımın eşleşmesinde biraz daha fazla şans verdiğim takım Kazan'dı. Rusya'nın Tataristan bölgesinde bulunan Kazan'la deplasmanda oynamak gerçekten de zor. Ama ilk maçta Telekom'un bu kadar açık farkla mağlup olmasını beklemiyordum. 19 sayı kaydeden El-Amin'in dışında (5 top kaybı) gözle görülür katkı yapan oyuncu yok. İkinci maçta Telekom turu geçerse mucizeye imza atmış olacak.

Beşiktaş Uleb Kupasında ki ilk mağlubiyetini İsrail'de aldı. Hapoel Jerusalem Beşiktaş maçına kadar evinde oynadığı tüm maçları kazanmasını bilmişti. İstatistik bozulmadı ve Hapoel kendi evinde 6. galibiyetini aldı. Farkın 15 sayıda olması Beşiktaş adına rövanş maçının zorlu geçeceğini gösteriyor. Bu sezon bu kupada önemli işlere imza atan Beşiktaş'ın Jeruselem'i eleyebileceğini düşünüyorum. Tek sıkıntı taraftarların Uleb Cup maçlarında takımlarını yalnız bırakmaları. Dünkü maça tekrar dönersek, Beşikatş'ın ribaund larda rakibinin altında kaldı (39-22) Nicevic, Dalmau ve Kaya Peker beklenenin altında performans gösterdiler. Son olarak Beşiktaş bu sezon Uleb Cup ta ilk kez 88 sayı yedi.

Günün son maçında Galatasaray Asvel ile 69-69 berabere kaldı. Asvel'in Fransa liginde lider olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu sonuç ikinci maç için sarı kırmızılıları umutlandırdı. 23 sayı atan Robert Hite karşılaşmanın yıldızıydı. Geceye dair ilginç bir not 35 yaşında ki Laurent Foirest'in hala basketbol oynuyor olmasıydı. Foirest geceyi 10 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 3 top kaybıyla tamamladı.

Hiç yorum yok: