26 Ocak 2008 Cumartesi

Almanya - İngiltere


Joachim Low yaptığı açıklamayla 19 Ekim 2008'de İngiltere ile Berlin'de bir hazırlık maçı yapacaklarını belirtti. Bu haberi okuyunca aklıma hemen iki takımın 2001'de karşılaştığı ve İngilizlerin Münih'de Almanya'ya 5 attığı maç geldi. Tabii o zamanlar İngiltere'de harika bir jenerasyon ve Eriksson varken , Almanya geçiş döneminin sancılarını yaşıyordu. Böyle diyorum ama adamların ölüsü bile 2002'de Dünya Kupası finali oynadı o ayrı.
Zafere imza atan 11

İngiltere'nin 5-1 kazandığı 2002 Dünya Kupası eleme grubu maçında Owen hat trick yaparken diğer goller o savunmayı dağıtan Emile Heskey ve Steven Gerrard''dan gelmişti. Almanya'da ise Carsten Jancker golü atmıştı. Gollerin hepsi o zaman Liverpoolumuzda oynayan futbolcular tarafından atıldığı için Liverpool 5- Almanya 1 esprileri bile yapılmıştı.
İngilizler bu maçı öyle böbürlene böbürlene anlatırlar ki, hatta 1966'daki Dünya Kupası zaferi maçından sonra değer olarak ikinci sıraya koyuyorlar spor tarihlerinde. Almanya'yı yenmek onlar için ayrı bir zevk. Hele 5 atmak. Hatta bu maçın DVD 'leri piyasaya sürülmüş , satış rekorları kırmıştı. Hala Amazonda bulabilirsiniz.
İşte DeVeDe'si
Bu arada 66 finalinde Almanya'ya karşı hat trick yapan efsane Geoff Hurst 'ten sonra Alman milli takımına karşı hat trick yapabilen ilk futbolcu olma onuruna erişmişti Owen. Michael gitmeyecektin beyaw Anfield'dan. Capello bu arada ilk sınavına 6 Şubat'ta İsviçre hazırlık maçıyla çıkacak.

Hiç yorum yok: