26 Ocak 2008 Cumartesi

Franco Di Santo


2 senedir Football Manager oynayanların yakından tanıdığı bir isim olan Arjantinli Franco Di Santo daha önce konuşulduğu gibi sonunda resmen Chelsea kadrosuna katıldı. 18 yaşındaki golcü yetenekli gelecek vaadeden bir yıldız adayı. Sergio Agüero'nun yokluğunda 2007 Güney Amerika U20 Şampiyonası'nda Ismael Sosa ve Pablo Mouche ile mili formayı giymiş ancak Agüero'nun 2007 U20 Dünya Kupası 'nda Kanada'ya gelmesi üzerine kadroda kendine yer bulamamıştı. 4 milyon euro'ya malolan Di Santo, Chelsea'nin ara transferde Anelka ve Branislav Ivanovic ile beraber 3. transferi oldu. Arjantin yetenek fabrikasının son mamüllerinden olan oyuncu geldiği takım olan Şili'nin Audax Italiano takımında ligde 1.5 yılda 62 maçta 14 gol kaydetmişti. 4.5 yıllık kontrat imzaladı ve hemen 27 numaralı formayı da kaptı. 1.94 lük boyuyla hava toplarına hakim olan Di Santo, aynı zamanda patlayıcı güce sahip ve sprinter. Eğer yeteneklerini sahaya dökebilirse çok önemli bir yatırım olabilir Maviler için. Güney Amerika'dan gelen oyuncu yaşında bir hayli düşüş var. Artık Avrupa takımlarının scoutları çok daha küçük yaşlarda , yetenekli ama gelecekteki bonservis ücretinden daha ucuza mal edilebilecek gençleri öneriyorlar.

2 sene önce, 16 yaşlarındayken Manchester United'ın anlaştığı ancak takıma katılmaları için 18 yaş haddini bekledikleri Brezilyalı ikiz kardeşlere de daha sonra değineceğim.

Bu arada Audax Italiano takımından Avrupa'ya gelebilecek daha çok genç yetenekler var. Carlos Villanueva, Matias Campos, Fabian Orellana bunlardan bir kaçı . Hatta Şili liginin diğer takımlarına bizim Türk takımları bir scout yollayabilse neler var neler. Ama hala mix video izlesin onlar.

Hiç yorum yok: