18 Ocak 2008 Cuma

Dereyi Geçerken...

Foto: 1977-78 FB şampiyonluğu,Kaleperovic omuzlarda
Omza alanlar Cemil Turan, Cem Pamiroğlu, Engin Verel


Hep bir tartışmadır süredurur devre arasında teknik direktör değiştirmek caizmidir diye.Herkes Feldkamp'ı, Ertuğrul Sağlam'ı göndermeye çalışıyor. Zaten İngiltere'de şu sıralar kurbanlık koyun gibi teknik direktörler. Afrika'da milli takımlardan kovulan teknik adam yüzdesini geride bıraktı İngiltere'nin ki. Değiştiren takımlar daha başarılı olur belki ama asıl gayeye, şampiyonluğa ulaşmak kolay değil gibi. Çünkü 1959'da başlayan Türkiye Profeyonel Futbol Ligi tarihinde sezon ortası T.D. değiştirip şampiyon olabilen yok. Ama sezon ortası T.D. değiştirip de ertesi sezon şampiyon olan 3 takım var gibi. Bir araştırma yaptığımda bunu gördüm en azından . İşte onlar:

1) Lazslo Szekelly, 1959-60’da sezon ortası İgnace Molnar’ın yerine geliyor ve Fenerbahçe 1960-61’de şampiyon oluyor onunla.

2) Tomislav Kaleperoviç, 1976-77 sezonunda sonradan göreve geliyor, 1977-78’de Fenerbahçe şampiyon oluyor.

3) Dorde Miliç, 1980-81’de görevi Metin Türel’den devralıyor, ertesi sezon 1981-82’de Beşiktaş’ı şampiyon yapıyor.

p.s:Doğal olarak istatistik bazen yanıltıcı olabilir. Bir takım, sezon ortası t.d. değiştirir ve şampiyon olur bir gün. Futbol bu neden olmasın.Ama sezon başında akıllıca seçimi yapmak daha doğrusu sanırım.Bu arada Coşkun abi görse, hemen arşivinden daha baba bir foto bulabilir o günlere dair...

C.E.


1 yorum:

Coskun Celik dedi ki...

Çok kral bir resim bence:)