4 Ocak 2008 Cuma

Amauri Carvalho de Oliveira


Bugün Eurosport'ta muhabbet ederken, voleyboldaki devşirmelerden bahsederken diğer sporları da düşünmüş, hatta aklıma gelmişti Palermo'nun golcüsü Amauri. Malum olmuş ki, akşam geldiğimde okudum haberi: İtalya Teknik Direktörü Donadoni, Euro 2008'de Fransa'ya karşı forvette Brezilyalı Amauri'yi oynatmak istiyor diye . Aslında aylardır süren bir tartışma Amauri'nin hangi milli takımda forma giyeceği. Dunga onu İtalya'ya kaptırmak istemiyor lakin, Ronaldo, Ronaldinho, Robinho, Vagner Love, Rafael Sobis gibi isimlerin arasında ona şans vermiyor bir türlü.
Amauri İtalyan Pasaportu için başvurdu ancak henüz daha almadı. 6 yıldır İtalya'da yaşayıp, futbol oynadığı için alması garanti zati. Donadoni de zaten İtalyan olsun, o zaman kesin konuşuruz demiş. Ama doğal olarak Luca Toni'nin yanına ya da alternatifi olarak düşünüyor onu. Amauri de "Donadoni'nin beni istemesi tabii ki beni memnun ediyor" diye karşılık veriyor.Sanki bu evlilik olacak gibi. Ama Dunga karar değiştirip onu almak isterse milliyetçilik damarı ağır basar mı bilinmez Amauri'nin.
27 yaşındaki golcü Brezilya Carapicuiba doğumlu. 1999'da İtalya'ya geldiği Brezilya kulübü Santa Catarina ile çıktığı gençler turnuvası maçlarında göz doldurur, hatta Italyan takımları onu ister, fakat o İsviçre kulübü olan Bellinzona'yı tercih eder. Sonrasında 2001'de gelinen İtalya ve Napoli, Piacenza, Messina, Chievo, Palermo takımlarındaki kariyer. Şimdilerde onun peşinde hem milli takımlar hem de Milan, Juventus gibi devler mevcut. 1.88 boyundaki teknik golcü Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atan ilk Brezilyalı olabilir belki de...

Hiç yorum yok: