2 Ocak 2008 Çarşamba

Queens Park Rangers Devrimi



80'lerin ikinci yarısında önce Süt Kupası'nda finalist olmalarıyla (Şimdilerde Carling Cup - sütten biraya) sonrasında ise Les Ferdinand'ı Beşiktaş'a kiralık vermeleriyle tanımıştık onları. Bu olayları takip eden yıllarda, belki isminin kulaklarda hissetttirdiği hoş duygudan belki de enine mavi beyaz kalın şeritli formalarından, sempati beslemiş hep takip etmiştim Batı Londra'nın bu keyifli takımını.


Ferdinand QPR formasıyla

90'ların ortalarında ünlü müzik yapımcısı Chris Wright'a satılmıştı. Wright kulübü iyi idare edemeyince 2000'lerin başında büyük mali problemler yaşamış ardından 2003'de çoğunluğu İtalyan yatırımcılardan oluşan Monaco'lu bir yatırım grubuna satılmıştı kayyumun elinden. Eski bir futbolcu menajeri olan (Ravanelli, Carbone, Juninho Paulista...) Gianni Paladini'nin ön ayak olduğu bu satış sonrası menajerliği bırakan Paladini başkan olmuştu. Onun döneminde yaşanan bir çok sıkıntı, Loftus Road'u dolduranlar için çileli yıllar hiç bitmeyecek hissini veriyordu.

Lakshmi Mittal serveti 51 milyar dolar

Ancak Eylül 2007'de Formula 1 imparatorları Bernie Ecclestone ve Flavio Briatore kulübü satın alınca bir anda kulübü umut rüzgarları teslim aldı. Oligark ruslar, Amerikalılar Premiership'teki İngiliz kulüplerini kapışırken Arsenal'e talip olan ancak olumlu yanıt alamayan Ecclestone can yoldaşı ile birlikte Championship'ten QPR'ı kendilerine uygun gördüler. Hatta ardından daha da büyük bir adım atıp, dostları Lakshmi Mittal'ı Aralık 2007'de kulübün 20'sini almaya ikna ettiler. Dünyanın en zengin 5. kişisi olan çelik imparatoru Hintli Mittal, bir ara Wigan hatta Everton'ı almaya çalışmıştı. Para açısından belki de dünyanın en sorunsuz kulübü haline gelen QPR'da artık bütün amaç Premiership'e çıkıp başarılı olabilmek. Eğer Mittal tam desteğini koyarsa (ki damadını yönetim kurulunda görevlendirdi) maddi anlamda inanılmaz kuvvetli olacaklar. Abramovich'den kat ve kat daha zengin bir adamdan bahsediyoruz. Zaten transfere de büyük bir hız verdiler.Watford'dan Gavin Mahon'u bonservis ile, Man. United'dan Kieran Lee'yi kiralık aldılar. Preston'dan Patrick Agmeyang, Birmingham'dan Rowan Vine ve Wigan'dan savunmacı Fitz Hall bunlara eklendi. Son olarak dün iki önemli genç yeteneği West Ham'dan Hogan Ephraim ve Arsenal'den Matthew Connolly'i bonservisleriyle renklerine bağladılar. Plymouth'dan da, daha önce Porto'da oynamış olan 24 yaşındaki Macar orta saha Akos Buzsak aldılar.

19 yaşındaki Ephraim çok teknik ve yetenekli bir orta alan oyuncusu. Aynı zamanda kanat adamı olarak da yetileri yüksek seviyede. Geçen sene QPR'da kiralık oynuyordu.


20 yaşındaki Connolly ise 8 yaşında geldiği Arsenal'de en son Reserve takım kaptanlığına kadar ulaşmıştı. İngiltere U-21'in de üyesi olan etkili savunma oyuncusu Wenger yontusundan ne kadar yararlandığını gösterme fırsatı yakalayacak.


Akos Buzsaky yeni formasıyla taze taze poz verirken.

Championship'te şimdilik orta sıralarda gezen QPR için bu sene umutlar tükenmiş değil. Bildiğiniz gibi Roy Keane'in Sunderland'i çok kötü başladığı sezon sonunda başarılı olmuştu. Ecclestone, Briatore'nin yöneticilik dehaları ve Mittal'in sonsuz parasıyla QPR çok tehlikeli bir takım olabilir...İtalyan teknik direktör Luigi De Canio da bu sezon sonunda ligden takımı çıkarsa da daha büyük bir isme yerini bırakabilir.

Hiç yorum yok: