28 Ocak 2008 Pazartesi

Tiago Luis


İspanyol basını Brezilya kulübü Santos'un genç yeteneği Tiago Luis'in Real Madrid'e transfer olabileceğini yazıyor. Genç futbolcunun menajeri olan Wagner Ribeiro'nun önümüzdeki hafta Madrid'e gelip yöneticilerler masaya oturacağı söyleniyor. Wagner Ribeiro aynı zamanda Robinho'nun da menajeri. Robinho da Tiago Luis'i çok beğendiğini ve takıma gelmesini istediğni söylüyormuş. Santos'un Diego, Elano ve Robinho'dan sonra son yıllarda çıkarabileceği en büyük yetenek olduğu konuşuluyor. Hatta bir maçını izleme şansı bulmuştum, kendisine "Brezilyalı Messi" diyorlar. Messi daha 25'ini geçmeden ona benzetmeler başladı bile. Aynı şey İtalyan -Arjantinli olan Siena'lı süper yetenek Fernando Forestieri için de söyleniyor (onu başka postta anlatırız). Tam adı Tiago Luis Martins olan futbolcu 1.76 boyunda ve 1989 doğumlu. Hem hücuma dönük orta alan hem de forvet oynayabilen Luis bakalım Real Madrid'e gelebilecek mi? R.Madrid gençlere yatırım yapma yaşını da bir hayli düşürmeye başladı. Altyapıya aldıklarının dışında tabii ki.. Daha Laudrup kardeşlere de değineceğiz... Genç Yetenek dosyamız bir hayli kabarık zaten...

Bu arada bu akşam Paulista Ligi'nde Santos rakibi Bragantino'yu 2-0'la geçerken ilk golü 34. dakikada Tiago Luis attı. Santos eyalet liginde 4. maçta ilk galibiyetini almış oldu.

1 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Daha, iki büyük yetenek olan Villafane ve Forlin'i oynatamıyorlar. 3 EU dışından oyuncu oynatabilme sınırı yüzünden, Castilla'da bunları oynatmak da gelişimlerine pek birşey katmıyor bu oyuncuların.

O yüzden Real Madrid'in şu aralar en önemli arayışı profesyonel bir pilot takım. Onu bulabilmek derdindeler, ayarladıkları an bu vb oyuncuları alacaklardır.