17 Ocak 2008 Perşembe

NFL Konferans Finalleri 2008 geldi çattı

#4 Brett Favre soğukta en iyi oynayan QB

İlk postlarımızdan birinde NFL'de New England Patriots'ın 16-0'lık kusursuz bir Regular Season kaydına muvaffak olmak üzere olduğunu belirtmiştik. Son hafta maçında (29 Aralık) N.Y. Giants'ı 38-35 ile mağlup eden Patriots kayıpsız bitirmiş oldu sezonu. 1972 Miami Dolphins takımının tek olduğu bu alana ortak olmuş, hatta 14-0'la bunu yapan Dolphins'in üstüne çıkmışlardı 16-0 ile.

Tom Brady iş üstünde...

Post season çoktan başladı hatta Superbowl'a gidecek takımları belirlemeye çok yaklaştık. Önce playofflara bir göz atalım. Wıld Card Haftasonu'nda yapılan maçlarda yani playoff ilk turunda da diyebiliriz (her konferanstan 6'şar takım playoff oynar, 3-6 ve 4-5 eşleşir, ilk 2 sırada girenler de ilk turu yani wild card'ı bye geçer) NFC'de Seattle Seahawks Washington Redskins'i , NY Giants da Tampa Bay'i rahat geçtiler. Diğer konferans olan AFC de ise Jacksonville takımı Pittsburgh Steelers'ı, San Diego Chargers ise Tennessee'yi eleyerek konferans yarı finallerine yükseldiler. İlk turun dikkat çekenleri ise takımı kaybetmesine rağmen Steelers QB'si Ben Roethlisberger ile Giants'ın RB'si Ahmad Bradshaw oldu. SD Chargers'da 13 yıldır ilk defa bir playoff galibiyetine ulaşmış oldu. RB LaDainian Tomlinson bu konuda en etkili isimdi yaptığı koşularla yine...


Chargers RB'si, geçtiğimiz senenin MVP'si Tomlinson

Sıra konferans yarı finallerindeydi. Yenilgisiz Patriots'un rakibi Jacksonville'di ve Brady'nin iyi performansı 31-20'lik skora tekabül edince Patriots AFC'de finale yükselmiş oldu. Chargers da geçtiğimiz senenin şampiyonu Peyton Manning'li Indianapolis Colts'u geçerek müthiş bir zaferle Patriots'un finaldeki rakibi oldu. NFC'de ise has adamlarımdan keyif veren oyuncu QB Brett Favre'ın Green Bay Packers'ı rakip Seattle'ı 42-20 ile ezdi geçti. Green Bay'in finaldeki rakibi ise 90'ların efsanesi Dallas Cowboys'u zar zor yenen NY Giants oldu.

Giants oyuncuları antrenman öncesinde...

20 Ocak Pazar gecesi oynanacak San Diego Chargers - New England Patriots ve New York Giants-Green Bay Packers maçlarından sonra 3 Şubat'taki 42. Superbowl'u kimlerin oynayacağı belli olacak. 2000'lerin hanedanı Patriots kusursuz sezonu tamamlamak niyetinde. Benim isteğim ise Favre sempatisi sebebiyle Green Bay Packers'ın kazanması. Chargers ise 95 San Francisco 49ers hezimetinden sonra (Go 49ers!!!) bir kez daha finale çıkma niyetinde. NY Giants 1991'den bu yana hasretle beklediği Superbowl şampiyonluğunun peşinde. Sezonun tartışmasız en iyi oyuncusu Tom Brady. Bir başka postla bir tam sezon değerlendirmesi yaparız. Şu haftasonu geçip Superbowl maçı hele bir belli olsun.

20 Ocak Pazar

3:00 PM ET (ts ile 20 Ocak 22:00'da)
San Diego (11-5, 4-4 away)
New England (16-0, 8-0 home)

6:30 PM ET (ts ile 21 Ocak 01:30'da)
New York Giants (10-6, 7-1 away)
Green Bay (13-3, 7-1 home)

Önemli not: Bu arada kış şartları hem New England'da hem de Green Bay'de çok ağır. Pazar günü de karlı olacağı konuşuluyor. Bu durumda kar yağışına en alışık ve soğukla en iyi mücadele eden Quarterback(oyun kurucu) Brett Favre olduğu için Green Bay favori...Green Bay NFL'in en soğuk şehridir...

Hiç yorum yok: