16 Ocak 2008 Çarşamba

Moğol Yokozuna'lar Çarpışıyor

Hakuho, eşi, minik kızı ve kupasıyla

Sumo dünyasının en büyük 6 turnuvasından ilki olan Hatsu Basho’da dördüncü gün tamamlandı. Tokyo’da devam eden turnuvanın ilk üç gününü galibiyetle kapatan Yokozuna (büyük şampiyon) Hakuho dördüncü günü de mutlu tamamladı.

Aktif iki yokozunanın da yani büyük şampiyonların da yerini aldığı turnuvada, geçen yıl 30 Mayıs tarihinde bu seviyesine ulaşan genç Moğol rikishi (sumocu), açılış turnuvasının dördüncü gününde Tochinonada’yı dohyo dışına itip galibiyete ulaştı.

Zirveye ulaştıktan sonra iki turnuva kazanmayı başaran 22 yaşındaki yıldız, Hatsu bashoyu kazanıp kariyerinin 6’ncı turnuva galibiyetine ulaşmaya çalışacak.

Asashoryu ve aile saadeti, kupasıyla

Kariyerinde 21 turnuva zaferi bulunan ve tek sene içinde yapılan 6 turnuvayı da kazanmayı başaran tek sumocu olan Asashoryu ise senenin ilk turnuvasının dördüncü gününde Goeido’yu yendi.

Belirttiği antrenman programına uymayıp, hayır amaçlı bir futbol maçında yeşil sahada gözüktüğü sebebiyle geçen sezonun son iki bashosunda yerini alamayan Asashoryu, Ocak ayı turnuvasının ikinci gününde Kisenosato’ya yenilmiş olmasına rağmen dört günde elde ettiği üç galibiyetle hala şampiyonluğun en büyük adayı konumunda.

En üst seviye olan yokozunanın bir alt sınıfı ozekilerden Chitotaikai, Hatsu Basho’da yine galibiyetle tanışamadı. İlk üç gün kazanma mutluluğunu yaşayamayan tecrübeli sumocu, bugün Toyonoshima’nın kendisini dohyoda hataya itmesine engel olamadı ve dört gün sonunda Ocak Turnuvası’nda hala galibiyet yüzü göremedi.

15 gün sürecek ve 27 Ocak’ta tamamlanacak turnuvada şampiyonluğun düğümü son günlere doğru yapılacak olan “Yokuzunalar Çarpışması” ile çözülecek gibi gözüküyor.

O.S.


Hiç yorum yok: