13 Mart 2008 Perşembe

Bir efsane daha veda etti


Tamam doğru, kaçınılmaz sondur emeklilik, lakin insan hayranı olduğu sporcunun bıraktığına, onu bir daha izleyemeceğine inanamıyor, inanmak istemiyor bir türlü. Kabullenmek gerçekten zor. Magic Johnson, Michael Jordan, Marco Van Basten, Michael Johnson, Wayne Gretzky, Steffi Graf, Joe Montana ve aklıma gelmeyen daha niceleri bıraktığında da aynı şeyleri hissetmiştim. Gelmiş geçmiş en keyifli QB'lerden (oyun kurucu) Brett Favre bu alışkanlığımın son misafiri oldu.

Green Bay Packers, bir basın toplantısıyla, yıllarca emeklilikle flört eden yıldız oyun kurucusu Brett Favre’ın, kariyerine son verme kararı aldığını duyurdu.

ABD’nin Green Bay kentinde geçtiğimiz hafta salı günü düzenlenen bu toplantıya katılmayan 38 yaşındaki Amerikan futbolu oyuncusu, takım yetkililerine bildirdiği emeklilik kararına fiziksel ve zihni açıdan bitkin düşmesini gerekçe gösterdi.

Favre, Amerikan futbolu ligi NFL’de mücadele veren Packers’ın ilk oyun kurucu tercihi olduğu 1992’den beri art arda 253 normal sezon maçında takımının ilk 11’inde yer aldı.
Tarihin en büyük oyuncularından biri olan Favre, 17 yıllık kariyerinde bir çok başarı elde etti ve bir çok rekorun da sahibi. 1997'de Patriots'a karşı Super Bowl zaferi yaşadı. Associated Press tarafından, 1995’ten itibaren art arda üç yıl NFL’in en değerli oyuncusu seçildi.
Favre, NFL’deki kariyeri boyunca en fazla touchdown pası veren (442) ve 160 ile de ilk oyun kurucu tercihi olarak en fazla
zafer kazanan QB oldu. Diğer rekorlarına ve emeklilik haberine buradan devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: