14 Mart 2008 Cuma

Sidney Crosby


NHL’in en yetenekli oyuncularından biri olan Kanadalı Sidney Crosby, geçen sezon 49 maçta attığı 22 gol, yaptığı 45 assist ile En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü almıştı. 1987 doğumlu genç yıldız, 2005 NHL draftında da ilk sıradan seçilmişti. “Harika Çocuk”, “Büyücü”, “Seçilmiş Kişi” gibi lakapları olan Crosby o zamandan beri Pittsburgh Penguins forması giyiyor. Efsane Mario Lemieux'nün yerini doldurdu gibi... Ayrıca takımın kaptanlığını yapmakta. Center pozisyonunda oynamasının yanı sıra forması 87 numaradır.
06-07 sezonunda 120 puanla (gol+assist) Art Ross Trophy ödülü alarak NHL'in bir puan ödülü sıfatına layık en genç oyuncusu ve gelmiş geçmiş tek ergeni olmuştur.
Hokey oynamaya iki yaşında evinin bodrum katında başlamış olan Crosby'nin kullandığı ekipmanlar ise: Patenler Reebok 9k modeli, sopası da Sherwood momentum'dur.
Çok büyük gelecek vaad eden, belki efsaneleşebilecek bir süper yetenek. Onu izlemek gerçekten büyük keyif...

Şu sıralar 21 maç boyuncu takımını yalnız bırakmasına neden olan bilek sakatlığını yeni atlattı. Fakat ağrıları tam olarak geçmediği için, 3 maça çıktıktan sonra bu hafta dinlendiriliyor.

Hiç yorum yok: