14 Mart 2008 Cuma

Katarina Witt


Bugün kaptırdık gidiyoruz çocukluk kahramanlarına, yine 1988 Calgary'den... Ama o sadece Calgary'den değil, tüm çocukluğumuzun rüyalarından geliyor...Buz pateni kış sporları arasında bugün popülerse büyük bölümünü ona borçlu. Onu yazıya dökmek gerçekten çok zor. Bir ara bir foto ile post konuğu yapacaktım zerafet kraliçesini ancak O yani Olimpiyat Oyunları’nda iki kez artistik patinaj altın madalyası kazanan Katarina Witt, Almanya’nın Hanover kentinde geçtiğimiz hafta salı günü profesyonel olarak son turunda yani “Veda Turu’nda” son gösterisini gerçekleştirerek spora tamamen veda ettiği için postunu kendi yarattı.

Alman patenci, final performansı için kendisine ikinci Olimpiyat altın madalyasını kazandıran Carmen temasını seçti. Doğal olarak yine gönülleri fethetti.

Witt, ilk olarak Batı Almanya adına 1984 Sarajevo Olimpiyatları’nda birinciliğe ulaştığında gönülleri fethetmişti, zaten sonra da o topraklardan hiç ayrılmadı..

Aynı yıl Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan “Kati”, sonraki dört sene içinde üç kez daha Dünya Şampiyonluğu yaşadı.

1983 ile 1988 yılları arasında da altı kez Avrupa Şampiyonu olan 42 yaşındaki yıldız, 1988 Calgary Olimpiyatları’nda kariyerinin ikinci Olimpiyat altın madalyasını elde etti.

Witt böylece 1928, 1932 ve 1936’da Olimpiyat zaferleri yaşayan Norveçli Sonja Henie’den sonra üst üste iki kez Olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan tek bayan sporcu oldu.

Bunun ardından Time Dergisi tarafından Doğu Bloku’nun En Güzel Yüzü seçildi. 1998’deyse erkek dergisi Playboy’a soyundu. Bu, derginin Marilyn Monroe’nun kapak olduğu sayısından sonra en çok satan sayısı olmuştu.

Geçen şubat İstanbul’a davet edilen Katarina Witt, hatırlarsınız Buzda Dans programının konuğu olmuştu.

Hiç yorum yok: