14 Mart 2008 Cuma

Emily Seebohm rekora çok yaklaştı


Havuzların yeni yıldız adaylarından, 15 yaşındaki Avustralyalı sporcu Emily Seebohm, bayanlar 50 metre sırtüstü dünya rekorunu az farkla kaçırdı.

Avustralya’nın Brisbane kentinde geçen hafta yapılan Brisbane Katolik Kız Okulları Şampiyonası’nda yüzen Seeebohm, Çinli Yang Li’nin beş ay önce kaydettiği 28.09’luk rekorun 0.01 saniye gerisinde kaldı.

Bununla birlikte Seebohm, Brisbane Su Sporları Merkezi’ndeki bu müthiş dereceyle vatandaşı ve arkadaşı Sophie Edington’ın 28.17’lik İngiliz Milletler Topluluğu rekorunu kırdı.

Şimdi bütün gözler 22 Mart’ta yapılacak Avustralya Olimpiyat Elemeleri’nde. Kariyerinin ilk Olimpiyat oyunları için hazırlık yapan Seebohm, bu ağustosta düzenlenecek Pekin Olimpiyatları’nın en genç yıldızlardan biri haline gelebilir. Şimdiden yıldız statüsüne çok yaklaştı.

Genç yüzücü, geçen yılki Dünya Şampiyonası’nda 100 metre sırtüstünde dördüncü olmuş, ayrıca 4x100 metre karışıkta Avustralya ile altın madalya kazanmıştı.

Antrenörü Matt Brown, Seebohm hakkında “Geçen yıla nazaran çok daha güçlü. Geçen yılın mart ayında yapılan Dünya Şampiyonası’ndan bu yana altı kilo aldı ve kuvvet açısından çok iyi bir seviyeye geldi. Şimdi tüm gücünü Olimpiyatlar için kullanacak.” diye konuştu. Brown, ayrıca Seebohm’un Olimpiyat elemelerinde 100 metre sırtüstüne ve 100 metre serbest stile önem vereceğini belirtti.

Yine sabırsızlıkla beklediğim olaylardan olan Avustralya Olimpiyat Elemeleri’nde Seebohm’un yanı sıra Grant Hackett, Libby Lenton, Matt Welsh, Eamon Sullivan, Leisel Jones, Jessicah Schipper, Brenton Rickard ve Stephanie Rice gibi yıldızlar da havuza girecek. İnanılmaz bir kadro...

Bu arada önümüzdeki hafta Eindhoven'da yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı da kaçırmayın derim... Eurosport yayınlayacak...

Hiç yorum yok: