14 Mart 2008 Cuma

Olimpiyatlara Doğru: Roddick


Geçen hafta Dubai Turnuvası'nda hem de Rafael Nadal karşısında, 241 km/h hızında yaptığı ace ile , daha önce 239 ile kendisine ait olan, en hızlı servis rekorunu kıran Amerikalı ünlü tenisçi Andy Roddick, 2008 Beijing Olimpiyatları’na katılmayacağını açıkladı. Böylece ABD Olimpiyat kafilesi, en büyük altın umutlarından birinden yoksun kalacak.

ABD tenisinin 1 numarası Rodik, Olimpiyatlar ile yakın zamana denk gelen sezonun son grand slam’ı Amerika Açık’a daha rahat konsantre olabilmek için bu kararı aldığını belirtti. Roddick, Beijing Olimpiyatları sırasında bir sert zemin turnuvası olan Legg Mason Tennis Classic’e katılıp Amerika Açık öncesinde hazırlanma şansı bulacağını da sözlerine ekledi.

“Benim amacım her yaz Amerika Açık’ı kazanmaktır” diye düşüncülerini net bir şekilde ifade eden ünlü tenisçi, “Daha önce Legg Mason turnuvasını üç kez kazandım ve Washington’da tekrar unvanımı korumak için bulunmak, bu turnuvada tekrar yer almak benim nazarımda Amerika Açık’a en iyi hazırlanma yöntemi” diyerek sözlerini tamamladı.

ABD’nin başkenti Washington’daki turnuva 11-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenirken, aynı zaman diliminde Olimpiyatlarda tenis maçları oynanıyor.

Amerika Açık ise 25 Ağustos’ta start alacak. Andy Roddick tek grand slam zaferini 2003’te Amerika’da elde etmiş, Legg Mason turnuvasını ise 2001, 2005 ve geçen yıl kazanmıştı.

Halen ATP Dünya Sıralaması’nın altıncı basamağında bulunan Roddick, geçen yıl Davis Kupası’nı kazanan ABD takımında sürekli yer alan bir yıldız. Bu kararından sonra alacağı tepkiler de doğal olarak merak konusu.

2004 Atina Olimpiyatları’nda 3. turda kaybeden Roddick, o zaman duygularını şu şekilde ifade etmişti:

“Bazı oyuncular Olimpiyatları gerçekten hiç umursamıyorlar. Ben tam aksi yönde düşünüyorum. Belki bizim sporumuz içerisinde önemli gözükmüyor ancak spor dünyasında en büyük olay olimpiyatlardır.”

1982 doğumlu tenisçi 2012’de yaş olarak katılma şansını sürdürecek ancak, ABD’te teniste son olimpiyat şampiyonluğunu, evsahipliği yaptıkları 1996 Atlanta Oyunları’nda Andre Agassi kazandırmıştı.

Hiç yorum yok: