14 Mart 2008 Cuma

Kelly Slater Yeniden Bir Numara


Daha önce sekiz kez Profesyonel Sörfçüler Birliği (ASP) Dünya Şampiyonluğu’nu kazanan efsane Kelly Slater, 23 Şubat ile 5 Mart arasında Avustralya’da yapılan, sezonun ilk yarışı Quicksilver Pro’yu kazanarak bir numaraya yükseldi.

Son dünya şampiyonluğunu 2006’da elde eden Slater, Avustralya’nın Gold Coast bölgesindeki Snapper Rocks beldesinde yapılan yarışın finalinde, ev sahibi ülkeden son Dünya Şampiyonu Mick Fanning’i geçerek zafere ulaştı.

İki usta sörfçü arasında büyük mücadeleye sahne olan final yarışında Slater, rakibine 17.94’e 15.23 puanla üstünlük sağlayarak kariyerindeki ikinci Quicksilver Pro Gold Coast yarış galibiyetini elde etti. Hawaii’li ünlü sörfçü böylece 2006’da Dünya Şampiyonu olduğundan bu yana ilk defa bir numaraya yükseldi.

Slater yarıştan sonra “Geçen yıl kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Birkaç iyi yarış çıkardım ancak sezonun geneli benim için kabus gibiydi. 6 aydır elde ettiğim en iyi sonuca bu yarışta ulaştım.” diye konuştu.

Bu, iki büyük rakibin, Slater ile Fanning’in, ASP turnuvalarındaki dokuzuncu karşılaşmalarıydı. Slater, bu zafer sayesinde Avustralyalı rakibi karşısında 5-4’lük üstünlük kurdu. 2003’den bu yana Fanning’i ilk kez yenen Slater yarıştan sonra, en büyük rakibi hakkında “ Şu an dünya üzerindeki en iyi yarışçı kesinlikle O.” diyerek saygısını sunmayı da ihmal etmedi.

11 ayaktan oluşan ASP Dünya Sörf Şampiyonası’nda bir sonraki mücadele 18 ile 29 Mart arasında Avustralya’nın Victoria bölgesindeki Bells Beach’de yapılacak. Rip Curl Pro adını taşıyan bu ikinci ayakta birincilik ödülü 320 bin dolar olacak.

Hiç yorum yok: