14 Mart 2008 Cuma

Crystal ve Yankees


Spor konulu komedi filmlerinden de (özellikle NBA hakemini canlandırdığ ) tanıdığımız, "Şehir Züppesi" ve ayrıca MLB (Kuzey Amerika Büyük Beyzbol Ligi) takımı New York Yankees’in sıkı bir taraftarı olduğu bilinen Hollywood yıldızı Billy Crystal, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Dünyada çok az kişinin ulaşabileceği bir hayal...

Crystal, Yankees’in dün akşam Pittsburgh Pirates’le yapacağı gösteri maçında forma giyebilmek için köklü New York kulübüyle bir günlük sözleşme yaptı ve maça da çıktı. Ünlü aktör, altmışıncı doğum gününden bir gün önce gerçekleşen bu maçta 60 numaralı formayı giydi. Hitter pozisyonunda çıktığı maçta başarılı performans gösteremeyen ünlü oyuncu yine halinden memnun gibiydi.

Yankees çalıştırıcısı Joe Girardi’yse Crystal'ı sahaya sürmekten mutlu gibiydi.

Kulüpten yapılan açıklamada Crystal’ın 50 yıldır kadroya çağırılmayı beklediği belirtildi. Bu arada 59 yaşındaki Crystal’ın sözleşme yapan en yaşlı beyzbolcu olarak kayıtlara geçti.

Lise yıllarında okul takımına kaptanlık yapan ve Batı Virginia Üniversitesi’nde bir beyzbol bursuna katılmışlığı olan Crystal, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “1961” isimli filmde, Yankees’in şampiyonluğa gittiği ve Roger Maris’in bir sezonda en fazla tam saha koşusu yapma rekorunu kırdığı 1961 sezonunun hikayesini anlatmıştı.

Ünlü Country müzik şarkıcısı Garth Brooks da 1999, 2000 ve 2005’te sezon öncesi hazırlık maçlarında MLB takımlarının kadrosunda görünmüş ve kendi kurduğu bir yardım derneğine maddi destek sağlamıştı.

Hiç yorum yok: