21 Mart 2008 Cuma

Sessiz Veda

Çok değil birkaç yıl öncesine kadar çok popülerdi Oktay Derelioğlu. Beşiktaş’ta oynarken izlemekten keyif aldığım futbolculardan biriydi. 3-1’lik PSG maçının kahramanlarındandı kendisi. Belçika’ya Ali Sami Yen stadyumunda attığı gol hala hafızlarda ki yerini koruyor. Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcusu konumunda! Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkenin en popüler takımlarında top koşturan Oktay sezon başında vefa borcunu ödemek adına Karagümrük’e transfer olmuştu. Bu sezon gittiğim iki Karagümrük maçında da oynamadı Oktay. Dün yaptığı açıklama ile birlikte aktif futbolculuk yaşamını sonlandırma kararı almış, bundan sonra yoluna teknik direktör olarak devam edecek.

‘Jübile herhalde eskiden vardı. Şimdi öyle jübile yapan yok gibi, ama insan tabii ki hatırlanmak ister. Yaklaşık 15 yıl hizmet verdim Türk futboluna. Jübile yapmadığım için kimseye kırgın değilim. Artık antrenör olarak yoluma devam edeceğim. Geçmişimde iyi bir kariyerim var. Bunun ekmeğini jübilede değil de teknik direktörlük kısmında yiyeceğimize, insanların bize güvenip takım teslim edeceklerine inanıyorum…’

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

şu yeşil sahalardaki en hüzünlü hikayelerden biri herhalde Oktay'ınki dir. o üzünü olay nedeni ile hep yüzünde bir hüzün var sanki.