14 Mart 2008 Cuma

Olimpiyatlara Doğru: Özel Muamele


2008 Pekin Olimpiyatları’nın yardımcı direktörü, yıldız sporcuların oyunlarda özel muamele beklememesi gerektiğini söyledi.

İsviçreli tenisçi Roger Federer geçen hafta, diğer sporcuların kendisine yoğun ilgi gösterdiği 2004 Atina Olimpiyatları’nda yaşadığı sıkıntılar yüzünden kararsızlık yaşadığını söylemişti.

Dünya Bir Numarası, “Her yemeğe gidişinizde insanlar omzunuza dokunuveriyor, buna aldırmıyorum ama en azından haftanın bir günü durumun farklı olmasını isterdim” diye konuşmuştu.

Pekin Olimpiyatları’nın yardımcı direktörü Yu Debin’se, Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkentinin ağırlayacağı oyunlarda tüm sporcuların aynı koşulları tecrübe edeceğini vurguladı. “Olimpiyat köyünde tüm sporcular eşittir. Tüm sporculara aynı politikayı uygulayacağız.”

Eski tenisçi Boris Becker çarşamba günü Federer’e sporcuların köyünde kalması tavsiyesinde bulundu ve 1992 Barcelona Olimpiyatları’nda Michael Stich’le birlikte çiftler zaferi yaşamasında bu deneyimin kendisine yardımcı olduğunu hatırlattı.

Grand Slam’lerde 12 kez şampiyonluğa ulaşan 26 yaşındaki Federer henüz Olimpiyat madalyası sahibi değil.

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira bu hafta başında, ülkenin Pekin Olimpiyatları’na katılacak ve Dünyada Yılın Futbolcusu Kaka’yı da barındırması muhtemel milli takımının, sporcuların Pekin’deki köyünde kalacağını söylemişti.

Sabırsızlıkla beklediğim 2008 Pekin Olimpiyatları, 8 ile 24 Ağustos arasında düzenlenecek onu da hatırlatayım...

Hiç yorum yok: