14 Mart 2008 Cuma

Ole Einar Bjoerndalen


Tarihin en başarılı biatletlerinden biri olan Ole Einar Bjoerndalen, 2007-2008 Dünya Kupası sezonunu şampiyon kapatmayı garantiledi.

34 yaşındaki Norveçli sporcu, sezonun sondan bir önceki ayağını ağırlayan Rusya’nın Khanty-Mansiysk kasabasında, bitime üç yarış kala kariyerinde beşinci kez kupayı kaldırmayı garantiledi.

Khanty-Mansiysk ayağında mücadele, toplu çıkış yarışlarıyla sonlandı. 15 km’lik erkekler yarışının galibi Tomasz Sikora oldu. Polonyalı biatlet, parkurdaki dört atış serisinden sonuncuda, ayakta nişan aldığı denemesinde bir ıska kaydetti ve galip geldi.

Alman Daniel Graf ve Çek Michal Slesingr ise, finişe birlikte vardı ve ikincilik, ancak foto finiş sonrasında Graf’ta kaldı.

Yarışı altıncı bitiren Bjoerndalen ise, sadece yeni bir genel sıralama şampiyonluğu yaşamakla kalmadı; bu başarısını toplu çıkış dalında da sezonu birinci bitirmeyi garantileyerek süsledi.

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu biatlet, 16 sezondur yer aldığı DÜnya Kupası yarışlarında beşinci kez sezon şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Hiç yorum yok: